Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Laarbeek vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Laarbeek? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten verstrekken we alles over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Laarbeek!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-laarbeek-5741

Vloerverwarming laten leggen in Laarbeek

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door die keuze weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of vloerafwerking als parket, vinyl, PVC, laminaat, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Laarbeek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Laarbeek en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Laarbeek

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. Hieronder tref je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Laarbeek.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, AWB, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Laarbeek

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Laarbeek

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Laarbeek.

 • Snelle en praktische methode.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een innovatieve manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Laarbeek liggen op gemiddeld €975,00 tot €2100,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Laarbeek (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€750 – €805
20 m2€825 – €1275€1075 – €1525
50 m2€2325 – €2775€2625 – €3275
70 m2€3775 – €4400€4150 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5800€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde vloertypes geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder lees je samengevat extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Laarbeek? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Helmond, Someren en Deurne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Laarbeek is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.laarbeek.nl). Voor groene installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Laarbeek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.850 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Laarbeek, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5738.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie