Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eindhoven vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Eindhoven? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Eindhoven!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-eindhoven-5611

Vloerverwarming laten leggen in Eindhoven

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Daardoor heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, gang, keuken. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende installaties zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, parket, tapijt, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Eindhoven alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief krijg je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Eindhoven en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Eindhoven

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het volgende schema bieden we meer details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Eindhoven.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, e-Heat, Technea, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Eindhoven

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Eindhoven

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Eindhoven.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een goedkope manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eindhoven variëren tussen de €925,00 – €1850,00. De geldende tarieven worden bepaald door veel facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eindhoven (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€750 – €790
20 – 25 m2€875 – €1300€1150 – €1475
40 – 45 m2€2300 – €2775€2550 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4450€4175 – €4775
80 m2 +€5100 – €5775€5675 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna vind je in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eindhoven? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Bergeijk, Waalre en Geldrop-Mierlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Eindhoven is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.eindhoven.nl). Voor groene oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Eindhoven?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het type systeem, de dekvloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eindhoven, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5502, 5600, 5601, 5602, 5603, 5604, 5605, 5606, 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5617, 5621, 5622, 5623, 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629, 5631, 5632, 5633, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5647, 5651, 5652, 5653, 5654, 5655, 5656, 5657, 5658.

Plaats een reactie