Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Moerdijk vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Moerdijk? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal bieden wij handige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Moerdijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-moerdijk-4761

Vloerverwarming laten leggen in Moerdijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Zo heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, berging / schuur, slaapkamer, toilet, gang, woonkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, vinyl, tapijt, PVC, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Moerdijk zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Moerdijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets delen we handige informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Moerdijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, Bosch, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Moerdijk

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Moerdijk

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Moerdijk.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een voordelige verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Moerdijk kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €1850,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allerlei werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende schema vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Moerdijk (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€765 – €810
20 – 25 m2€950 – €1325€1050 – €1600
40 – 45 m2€2325 – €2900€2675 – €3250
60 m2€3750 – €4475€4075 – €4750
80 – 85 m2€5175 – €5650€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Advies: bepaalde soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand check je kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Moerdijk? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Roosendaal, Rucphen en Breda.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Moerdijk bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Moerdijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type product, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Moerdijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4780, 4781, 4782.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie