Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Asten vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Asten? Het is een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je alles over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Asten!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-asten-5721

Vloerverwarming laten leggen in Asten

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met die beslissing is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, slaapkamer, gang, toilet, keuken, berging / schuur. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een standaard dekvloer of vloerafwerking als vinyl, PVC, tapijt, laminaat, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Asten eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Asten en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installatiebedrijven regio Asten

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze hangt af van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bieden we meer over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Asten.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea, Warmup, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Asten

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Asten

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Asten.

 • Korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een goedkope manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Asten kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen komen tot stand door velerlei zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Asten (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€770 – €800
25 m2€900 – €1275€950 – €1600
45 – 50 m2€2225 – €2750€2575 – €3225
65 – 70 m2€3850 – €4475€4150 – €4700
85 m2 +€5225 – €5750€5600 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Advies: meerdere constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bekijk je samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Asten? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Son en Breugel, Helmond en Laarbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Asten is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.asten.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Asten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gekozen product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Asten, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5720, 5721.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie