Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baarle-Nassau vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Baarle-Nassau? Het is een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Baarle-Nassau!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-baarle-nassau-5111

Vloerverwarming laten leggen in Baarle-Nassau

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Met een professional is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, woonkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als laminaat, parket, tegels, PVC, vinyl, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Baarle-Nassau eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail delen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Baarle-Nassau en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts regio Baarle-Nassau

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de lijst hierna bieden we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Baarle-Nassau.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Warmup, Therminon, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Baarle-Nassau

Het elektrische systeem werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Baarle-Nassau

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Baarle-Nassau.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een goedkope manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Baarle-Nassau kost globaal gezien tussen de €1150,00 – €2075,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allemaal facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baarle-Nassau (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€770 – €785
25 m2€900 – €1225€1000 – €1550
40 – 50 m2€2350 – €2775€2700 – €3375
60 – 70 m2€3725 – €4375€4175 – €4775
80 – 90 m2€5225 – €5650€5525 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: meerdere soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder lees je overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baarle-Nassau? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oisterwijk, Hilvarenbeek en Gilze en Rijen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Baarle-Nassau heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.baarle-nassau.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Baarle-Nassau?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baarle-Nassau, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5109, 5110, 5111.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie