Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gilze en Rijen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Gilze en Rijen? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vind je veel info over de verschillende soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gilze en Rijen!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-gilze-en-rijen-5121

Vloerverwarming laten leggen in Gilze en Rijen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zo weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur, keuken. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, parket, tapijt, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Gilze en Rijen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Gilze en Rijen en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installateurs omgeving Gilze en Rijen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is heeft te maken met velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna lees je meer details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Gilze en Rijen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, Intergas, Nefit, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Technea, e-Heat, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Gilze en Rijen

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Gilze en Rijen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gilze en Rijen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Gilze en Rijen kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €2100,00. De precieze kosten hangen af van verschillende aspecten. Ten eerste is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende blok verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gilze en Rijen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€765 – €800
20 m2€825 – €1350€1000 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2875€2575 – €3400
60 m2€3725 – €4375€4175 – €4875
85 – 90 m2€5250 – €5750€5500 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Tip: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder lees je in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gilze en Rijen? Hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hilvarenbeek, Dongen en Alphen-Chaam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Gilze en Rijen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gilzerijen.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Gilze en Rijen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gilze en Rijen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5120, 5121, 5122.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie