Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waalre vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Waalre? Het is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts vertellen we je veel info over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waalre!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-waalre-5582

Vloerverwarming laten leggen in Waalre

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, badkamer, woonkamer, keuken, gang, berging / schuur. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, parket, linoleum, tegels, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Waalre eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Per mail ontvang jij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Waalre en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts regio Waalre

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. Hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Waalre.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minder risico op barsten.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Waalre

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Waalre

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Waalre.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een innovatieve manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Waalre komen uit tussen de €1125,00 – €2025,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. diverse zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waalre (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€750 – €805
25 m2€900 – €1250€1000 – €1625
40 – 45 m2€2325 – €2825€2675 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4500€4075 – €4900
90 m2 +€5175 – €5775€5725 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Advies: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waalre? Op deze pagina bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Reusel-De Mierden, Valkenswaard en Heeze-Leende.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Waalre is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.waalre.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Waalre?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gekozen model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het type product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waalre, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5580, 5581, 5582, 5583.

Plaats een reactie