Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergeijk vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Bergeijk? Het is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal ontdek je alles over de bekendste soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Bergeijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bergeijk-5571

Vloerverwarming laten leggen in Bergeijk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, woonkamer. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, parket, tegels, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bergeijk zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Bergeijk en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Bergeijk

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past hangt af van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je aanvullende details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Bergeijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, Vaillant, Nefit, ATAG.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, Warmup, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Bergeijk

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Bergeijk

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Bergeijk.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een voordelige manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergeijk variëren tussen de €1125,00 tot €2200,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei facetten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende schema verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergeijk (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€765 – €795
25 m2€825 – €1350€950 – €1500
40 – 45 m2€2350 – €2900€2675 – €3275
65 – 70 m2€3800 – €4450€4125 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5800€5550 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, draadmatten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: meerdere constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergeijk? Op deze pagina vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Bladel, Reusel-De Mierden en Waalre.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Bergeijk bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergeijk.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Bergeijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.250 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het type model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergeijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5570, 5571.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie