Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten verstrekken we alles over de diverse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nuenen, Gerwen en Nederwetten!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

Vloerverwarming laten leggen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, gang, toilet. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, linoleum, PVC, laminaat, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nuenen, Gerwen en Nederwetten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Nuenen, Gerwen en Nederwetten en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs regio Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het onderstaande blok vind je handige informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Remeha, Vaillant, AWB.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss, Therminon, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nuenen, Gerwen en Nederwetten liggen tussen de €1300,00 – €2500,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige factoren die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€760 – €800
20 – 25 m2€900 – €1225€975 – €1450
40 – 45 m2€2225 – €2875€2550 – €3325
60 – 65 m2€3800 – €4425€4200 – €4850
85 m2 +€5250 – €5800€5625 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema tref je in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Heeze-Leende, Eindhoven en Best.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.nuenen.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5670, 5671, 5672, 5673, 5674.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie