Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zandpol vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Zandpol? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten lees je veel info over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Zandpol!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-zandpol-7764

Vloerverwarming laten leggen in Zandpol

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Zodoende ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de gang, keuken, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, laminaat, vinyl, tegels, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zandpol eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Emmen en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming experts omgeving Zandpol

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema lees je details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zandpol.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, Remeha, Intergas, Bosch.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat, Magnum, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Zandpol

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Zandpol

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Zandpol.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zandpol liggen rond de €1050,00 – €2075,00. Accurate kostenramingen hangen af van diverse facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zandpol (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€760 – €780
20 m2€800 – €1250€1050 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2850€2700 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4475€4000 – €4825
80 – 90 m2€5125 – €5800€5675 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Tip: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna tref je kort en bondig meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zandpol? In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Stieltjeskanaal, Weiteveen en Dalerveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Emmen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zandpol?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor 10 m2 oplopend tot €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het geselecteerde model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zandpol, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7764.

Plaats een reactie