Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geldrop-Mierlo vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Geldrop-Mierlo? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site bekijk je veel info over de verschillende typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Geldrop-Mierlo!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-geldrop-mierlo-5664

Vloerverwarming laten leggen in Geldrop-Mierlo

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door die keuze heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, toilet, slaapkamer, keuken, berging / schuur, badkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste producten zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, PVC, tapijt, tegels, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Geldrop-Mierlo eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Geldrop-Mierlo en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming installateurs regio Geldrop-Mierlo

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna vertellen we meer over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Geldrop-Mierlo.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, e-Heat, WTH, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Geldrop-Mierlo

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Geldrop-Mierlo

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Geldrop-Mierlo.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geldrop-Mierlo variëren tussen de €1250,00 tot €1925,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door veel onderdelen. Ten eerste is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geldrop-Mierlo (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€750 – €795
20 – 25 m2€925 – €1300€1025 – €1575
50 m2€2225 – €2775€2675 – €3350
65 – 70 m2€3850 – €4500€4150 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5675€5650 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar, verdeler en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder delen we stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geldrop-Mierlo? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Waalre, Heeze-Leende en Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Geldrop-Mierlo ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.geldrop-mierlo.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Geldrop-Mierlo?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.500 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geldrop-Mierlo, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie