Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Son en Breugel vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Son en Breugel? Het gaat om een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je alles over de huidige soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Son en Breugel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-son-en-breugel-5691

Vloerverwarming laten leggen in Son en Breugel

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In dat geval ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, badkamer, gang, berging / schuur, keuken, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, vinyl, PVC, tegels, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Son en Breugel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Son en Breugel en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Son en Breugel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema check je meer info over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Son en Breugel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, Therminon, e-Heat, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Son en Breugel

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Son en Breugel

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Son en Breugel.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Son en Breugel komen uit tussen de €1300,00 – €1875,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Son en Breugel (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€765 – €810
20 m2€950 – €1250€950 – €1625
40 m2€2225 – €2775€2650 – €3300
60 m2€3750 – €4450€4175 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5775€5625 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Notitie: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Son en Breugel? In het onderstaande overzicht delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best en Helmond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Son en Breugel is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.sonenbreugel.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Son en Breugel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.075 voor 15 m2 tot wel €5.350 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Son en Breugel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5690, 5691, 5692, 5694.

Plaats een reactie