Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goirle vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Goirle? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vind je veel info over de veel gekozen soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Goirle!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-goirle-5051

Vloerverwarming laten leggen in Goirle

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Op die manier is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, toilet, gang, berging / schuur, woonkamer, keuken. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Goirle eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Goirle en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming specialisten nabij Goirle

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de volgende bullets check je praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Goirle.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, Remeha, Nefit, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup, Magnum, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Goirle

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Goirle

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Goirle.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Goirle liggen tussen de €1050,00 – €2475,00. De exacte kosten komen tot stand door allemaal aspecten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige aspecten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goirle (update maandag, 4 maart 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€750 – €805
20 – 25 m2€825 – €1325€1000 – €1500
50 m2€2200 – €2800€2675 – €3275
60 m2€3700 – €4350€4000 – €4775
85 – 90 m2€5250 – €5650€5725 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Let op: diverse soorten zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema bekijk je in het kort de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goirle? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Drimmelen, Geertruidenberg en Oisterwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Goirle kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.goirle.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Goirle?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €900 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goirle, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 5050, 5051, 5052, 5053.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie