Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Cranendonck vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Cranendonck? Het is een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten bekijk je praktische informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Cranendonck!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-cranendonck-6021

Vloerverwarming laten leggen in Cranendonck

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Met die beslissing ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer, gang. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, vinyl, laminaat, tapijt, parket, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Cranendonck eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Cranendonck en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming specialisten regio Cranendonck

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets bieden we meer over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. In situaties bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Cranendonck.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Danfoss, WTH, Magnum, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Cranendonck

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Cranendonck

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Cranendonck.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Cranendonck komen uit tussen de €1275,00 tot €2250,00. De precieze kosten hangen af van allerlei aspecten. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Cranendonck (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€755 – €785
20 m2€900 – €1250€1050 – €1625
45 m2€2300 – €2850€2575 – €3200
65 – 70 m2€3750 – €4425€4075 – €4700
80 – 85 m2€5225 – €5775€5500 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, draadmatten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: meerdere vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder tref je samengevat extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Cranendonck? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Horst aan de Maas, Peel en Maas en Nederweert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Cranendonck is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.cranendonck.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Cranendonck?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €725 voor 10 m2 tot zo’n €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Cranendonck, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6020, 6021.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie