Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint-Michielsgestel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Sint-Michielsgestel? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina lees je praktische informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Sint-Michielsgestel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-sint-michielsgestel-5271

Vloerverwarming laten leggen in Sint-Michielsgestel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In die situatie ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de toilet, woonkamer, keuken, gang, badkamer, berging / schuur. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tapijt, linoleum, parket, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sint-Michielsgestel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Sint-Michielsgestel en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Sint-Michielsgestel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het volgende schema delen we meer uitleg over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Sint-Michielsgestel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Sint-Michielsgestel

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Sint-Michielsgestel

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Sint-Michielsgestel.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint-Michielsgestel kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2275,00. De definitieve prijzen komen tot stand door veel facetten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint-Michielsgestel (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€765 – €810
20 – 25 m2€825 – €1350€1125 – €1625
40 – 50 m2€2200 – €2775€2650 – €3375
65 – 70 m2€3775 – €4350€4100 – €4850
90 m2 +€5150 – €5725€5725 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna check je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint-Michielsgestel? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in s-Hertogenbosch, Heusden en Boxtel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Sint-Michielsgestel ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.sint-michielsgestel.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Sint-Michielsgestel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.350 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint-Michielsgestel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5270, 5271, 5272, 5481.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie