Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maashorst vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Maashorst? Dit is een verwarmingstype dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform bieden wij praktische informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Maashorst!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-maashorst-5411

Vloerverwarming laten leggen in Maashorst

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Op die manier is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, toilet, slaapkamer, gang, berging / schuur, woonkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste keuzes zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of vloerafwerking als linoleum, PVC, tapijt, vinyl, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Maashorst op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Maashorst en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Maashorst

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bekijk je aanvullende details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Maashorst.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, Therminon, Warmup, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Maashorst

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Maashorst

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Maashorst.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maashorst komen uit tussen de €1075,00 – €1950,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door meerdere werkzaamheden. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In het volgende blok delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maashorst (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€750 – €810
25 m2€925 – €1300€1050 – €1475
45 – 50 m2€2350 – €2900€2675 – €3275
65 – 70 m2€3700 – €4425€4175 – €4750
80 m2 +€5125 – €5650€5525 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Tip: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok delen we een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maashorst? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Maasdriel, Oss en Gemert-Bakel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Maashorst is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.landerd.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Maashorst?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gewenste model, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maashorst, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5374, 5410, 5411.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie