Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heeze-Leende vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Heeze-Leende? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website verstrekken we praktische informatie over de actuele soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heeze-Leende!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-heeze-leende-5591

Vloerverwarming laten leggen in Heeze-Leende

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan gang, toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, linoleum, laminaat, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heeze-Leende zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail krijg je offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Heeze-Leende en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming specialisten regio Heeze-Leende

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is komt tot stand door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het volgende schema vind je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Heeze-Leende.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, AWB, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, Technea, Magnum, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Heeze-Leende

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Heeze-Leende

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Heeze-Leende.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heeze-Leende liggen op gemiddeld €1250,00 – €2500,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere zaken die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heeze-Leende (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€765 – €780
20 – 25 m2€925 – €1275€1150 – €1475
40 – 45 m2€2250 – €2750€2575 – €3325
70 m2€3800 – €4375€4025 – €4775
80 m2 +€5225 – €5650€5500 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand check je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heeze-Leende? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Valkenswaard, Bergeijk en Eindhoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Heeze-Leende is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.heeze-leende.nl). Voor duurzamere producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Heeze-Leende?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.150 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.150 voor 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heeze-Leende, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5590, 5591.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie