Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waalwijk vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Waalwijk? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Waalwijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-waalwijk-5141

Vloerverwarming laten leggen in Waalwijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, toilet, woonkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, linoleum, tegels, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Waalwijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Waalwijk en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming specialisten regio Waalwijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok bieden we aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Waalwijk.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Intergas, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, WTH, Technea, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Waalwijk

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Waalwijk

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Waalwijk.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Waalwijk kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2500,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige factoren die prijsbepalend zijn: het type installatie, de oppervlakte, de legwijze en het soort dekvloer. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waalwijk (update donderdag, 23 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€750 – €785
25 m2€950 – €1300€1100 – €1625
40 – 45 m2€2325 – €2900€2550 – €3350
65 – 70 m2€3825 – €4425€4075 – €4875
85 – 90 m2€5250 – €5750€5650 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Notitie: bepaalde vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of showroom. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je samengevat aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waalwijk? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Baarle-Nassau, Gilze en Rijen en Loon op Zand.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Waalwijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.waalwijk.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Waalwijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van de gekozen installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waalwijk, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5140, 5141, 5142, 5143, 5144, 5145, 5146.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie