Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meierijstad vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Meierijstad? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site bekijk je handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Meierijstad!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-meierijstad-5461

Vloerverwarming laten leggen in Meierijstad

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de berging / schuur, gang, keuken, badkamer, slaapkamer, toilet. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, laminaat, PVC, tegels, parket. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Meierijstad zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail ontvang je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Meierijstad en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming experts omgeving Meierijstad

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets check je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Meierijstad.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, Danfoss, Warmup, Therminon0Meierijstad

  Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Meierijstad

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Meierijstad.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Meierijstad liggen rond de €1175,00 – €2050,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allerlei facetten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meierijstad (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€775 – €795
25 m2€850 – €1200€975 – €1625
50 m2€2350 – €2750€2525 – €3375
65 – 70 m2€3725 – €4500€4200 – €4900
80 – 90 m2€5225 – €5650€5575 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, thermostaat, wapening, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Tip: bepaalde afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meierijstad? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Gemert-Bakel, Boekel en Veldhoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Meierijstad krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.meierijstad.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Meierijstad?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.200 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meierijstad, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie