Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vught vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Vught? Dit is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bekijk je handige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Vught!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-vught-5261

Vloerverwarming laten leggen in Vught

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, toilet, gang, berging / schuur, slaapkamer, keuken. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste producten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, PVC, vinyl, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vught op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Vught en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Vught

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze is mede afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna bieden we meer info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Vught.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, Nefit, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, Technea, Therminon, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Vught

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Vught

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vught.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een voordelige manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vught kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €2050,00. De precieze kosten hangen af van allemaal factoren. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzes die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vught (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€760 – €805
20 – 25 m2€950 – €1325€950 – €1525
45 – 50 m2€2200 – €2775€2550 – €3400
65 – 70 m2€3750 – €4500€4125 – €4825
90 m2 +€5150 – €5750€5725 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: enkele soorten zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok tref je in het kort aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vught? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Loon op Zand, s-Hertogenbosch en Sint-Michielsgestel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Vught bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.vught.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Vught?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor 15 m2 tot zo’n €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort model, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vught, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5260, 5261, 5262, 5263, 5264, 5266, 5268.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie