Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boekel vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Boekel? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal ontdek je nuttige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Boekel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-boekel-5427

Vloerverwarming laten leggen in Boekel

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, keuken, berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, parket, laminaat, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Boekel vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Boekel en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Boekel

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna bieden we praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Vooral als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Boekel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, ATAG, Nefit, Remeha, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Magnum, WTH, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Boekel

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Boekel

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Boekel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Boekel liggen rond de €1225,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door diverse factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boekel (update donderdag, 23 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€755 – €810
25 m2€925 – €1200€1075 – €1450
40 – 50 m2€2325 – €2900€2650 – €3350
65 – 70 m2€3750 – €4450€4000 – €4750
80 m2 +€5125 – €5800€5725 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Let op: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna bekijk je in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boekel? In het gedeelte hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Bernheze, Maashorst en Land van Cuijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Boekel is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.boekel.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Boekel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor 15 m2 oplopend tot €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boekel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5427.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie