Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterhout vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Oosterhout? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we praktische informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterhout!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-oosterhout-4902

Vloerverwarming laten leggen in Oosterhout

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, keuken, gang, toilet, woonkamer. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, parket, vinyl, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oosterhout eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail ontvang je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oosterhout en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Oosterhout

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets vertellen we aanvullende details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oosterhout.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Oosterhout

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oosterhout

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterhout.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterhout liggen rond de €1100,00 tot €1875,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van velerlei zaken. Zo is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterhout (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€750 – €785
25 m2€900 – €1225€1000 – €1475
45 m2€2200 – €2800€2700 – €3400
70 m2€3700 – €4400€4100 – €4700
85 m2 +€5250 – €5725€5700 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, wapening en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bekijk je overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterhout? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Breda, Etten-Leur en Drimmelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Oosterhout is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.oosterhout.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oosterhout?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterhout, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4909.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie