Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oisterwijk vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Oisterwijk? Het is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform vertellen we je nuttige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oisterwijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-oisterwijk-5061

Vloerverwarming laten leggen in Oisterwijk

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In dat geval weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, parket, tegels, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oisterwijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Oisterwijk en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Oisterwijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming check je informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oisterwijk.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Relatief snel te leggen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, WTH, Technea, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Oisterwijk

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Oisterwijk

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oisterwijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een goedkope manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oisterwijk variëren tussen de €950,00 – €2150,00. De definitieve prijzen hangen af van velerlei facetten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oisterwijk (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€750 – €790
20 m2€825 – €1200€1100 – €1600
40 – 45 m2€2325 – €2875€2500 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4450€4025 – €4850
85 m2 +€5175 – €5675€5625 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna bieden we kort en bondig praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oisterwijk? In het schema hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Geertruidenberg, Tilburg en Hilvarenbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Oisterwijk bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oisterwijk.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oisterwijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oisterwijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5060, 5061, 5062, 5063.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie