Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bernheze vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Bernheze? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten ontdek je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bernheze!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-bernheze-5384

Vloerverwarming laten leggen in Bernheze

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Zo heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de toilet, woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang, keuken. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare producten zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, PVC, linoleum, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bernheze eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Bernheze en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming specialisten regio Bernheze

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bekijk je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bernheze.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, AWB, Intergas, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bernheze

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bernheze

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Bernheze.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bernheze liggen rond de €950,00 – €2275,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van meerdere zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bernheze (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€765 – €800
20 m2€925 – €1225€1025 – €1525
50 m2€2250 – €2750€2550 – €3275
60 – 65 m2€3850 – €4375€4175 – €4900
85 m2 +€5150 – €5750€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bekijk je in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bernheze? Onderstaand bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Zaltbommel, Maasdriel en Maashorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bernheze is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.bernheze.org/). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bernheze?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor 10-15 m2 tot wel €6.400 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bernheze, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5471, 5472.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie