Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Drimmelen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Drimmelen? Het gaat om een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten ontdek je uitgebreide informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Drimmelen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-drimmelen-4921

Vloerverwarming laten leggen in Drimmelen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zo weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de badkamer, gang, slaapkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In veel situaties kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, PVC, tapijt, laminaat, parket, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Drimmelen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Drimmelen en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installateurs nabij Drimmelen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok tref je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Drimmelen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, Therminon, Technea, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Drimmelen

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Drimmelen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Drimmelen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Drimmelen variëren tussen de €925,00 – €2350,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei onderdelen. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Drimmelen (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€770 – €810
20 – 25 m2€800 – €1225€1150 – €1625
40 – 45 m2€2250 – €2800€2575 – €3350
65 – 70 m2€3725 – €4425€4075 – €4800
85 m2 +€5225 – €5725€5625 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: enkele types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand lees je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Drimmelen? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Etten-Leur, Zundert en Geertruidenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Drimmelen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.drimmelen.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Drimmelen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type installatie, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Drimmelen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4924.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie