Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Valkenswaard vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Valkenswaard? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website check je veel info over de beschikbare typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Valkenswaard!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-valkenswaard-5554

Vloerverwarming laten leggen in Valkenswaard

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Op die manier weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld gang, keuken, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, PVC, tapijt, parket, vinyl, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Valkenswaard zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Valkenswaard en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Valkenswaard

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema delen we meer over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Valkenswaard.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Danfoss, WTH, Warmup, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Valkenswaard

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Valkenswaard

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Valkenswaard.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een innovatieve manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Valkenswaard schommelen tussen de €1025,00 – €2150,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Valkenswaard (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€755 – €795
25 m2€825 – €1275€1050 – €1450
40 – 50 m2€2350 – €2850€2550 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4350€4050 – €4725
90 m2 +€5200 – €5650€5750 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema check je in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Valkenswaard? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Eersel, Bladel en Bergeijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Valkenswaard ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.valkenswaard.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Valkenswaard?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.150 voor 10-15 m2 tot wel €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Valkenswaard, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556.

Plaats een reactie