Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Halderberge vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Halderberge? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we praktische informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Halderberge!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-halderberge-4731

Vloerverwarming laten leggen in Halderberge

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen installaties zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, parket, vinyl, tegels, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Halderberge op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Halderberge en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Halderberge

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming tref je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Halderberge.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Intergas, Bosch, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Technea, WTH, Danfoss, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Halderberge

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Halderberge

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Halderberge.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een slimme wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Halderberge liggen tussen de €1075,00 tot €2150,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Halderberge (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€775 – €795
25 m2€900 – €1325€1025 – €1550
45 – 50 m2€2300 – €2775€2525 – €3300
65 – 70 m2€3750 – €4400€4175 – €4800
80 m2 +€5125 – €5750€5675 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Let op: sommige vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Halderberge? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Tholen, Roosendaal en Moerdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Halderberge bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.halderberge.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Halderberge?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gekozen systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Halderberge, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4730, 4731, 4751.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie