Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tilburg vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Tilburg? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website vind je alles over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tilburg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-tilburg-5038

Vloerverwarming laten leggen in Tilburg

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zo heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer, keuken. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, linoleum, vinyl, tapijt, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Tilburg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief delen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Tilburg en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming specialisten regio Tilburg

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming bekijk je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Tilburg.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon, Warmup, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Tilburg

Een elektrisch model werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Tilburg

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Tilburg.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tilburg schommelen tussen de €1250,00 tot €2150,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende factoren. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tilburg (update donderdag, 23 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€755 – €800
20 – 25 m2€950 – €1225€1000 – €1625
40 m2€2275 – €2775€2550 – €3200
65 m2€3775 – €4425€4150 – €4750
80 – 90 m2€5200 – €5650€5575 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Notitie: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder check je in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tilburg? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Oosterhout, Drimmelen en Goirle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tilburg ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.tilburg.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Tilburg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.200 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het type installatie (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tilburg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie