Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veldhoven vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Veldhoven? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website bieden wij bruikbare informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Veldhoven!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-veldhoven-5501

Vloerverwarming laten leggen in Veldhoven

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Daardoor weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, gang, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, PVC, linoleum, parket, laminaat, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Veldhoven vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post delen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Veldhoven en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Veldhoven

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is heeft te maken met verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vind je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Veldhoven.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Nefit, Bosch, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, WTH, Therminon, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Veldhoven

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Veldhoven

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Veldhoven.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Veldhoven kost globaal gezien tussen de €1225,00 tot €2175,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allemaal aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele aspecten die de prijzen bepalen: het soort systeem, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veldhoven (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€750 – €805
20 m2€875 – €1300€1025 – €1550
50 m2€2225 – €2825€2700 – €3225
60 – 70 m2€3700 – €4475€4200 – €4875
80 m2 +€5225 – €5700€5525 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Advies: enkele constructies geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder delen we samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veldhoven? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Boekel, Land van Cuijk en Eersel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Veldhoven kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.veldhoven.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Veldhoven?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor 15 m2 tot zeker €5.450 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie kom tot stand door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veldhoven, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5500, 5501, 5502, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507, 5508, 5509.

Plaats een reactie