Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Hendrik-Ido-Ambacht? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je bruikbare informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-hendrik-ido-ambacht-3342

Vloerverwarming laten leggen in Hendrik-Ido-Ambacht

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. In dat geval ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de badkamer, woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, tapijt, tegels, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Hendrik-Ido-Ambacht

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem komt tot stand door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok vertellen we aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hendrik-Ido-Ambacht

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Hendrik-Ido-Ambacht

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hendrik-Ido-Ambacht kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €1925,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allemaal onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hendrik-Ido-Ambacht (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€775 – €810
20 m2€825 – €1325€1000 – €1450
40 – 50 m2€2225 – €2875€2675 – €3250
60 – 70 m2€3800 – €4400€4050 – €4825
90 m2 +€5200 – €5700€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Advies: diverse vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder vind je samengevat aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hendrik-Ido-Ambacht? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hoeksche Waard, Dordrecht en Papendrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.h-i-ambacht.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hendrik-Ido-Ambacht?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.350 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het type product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hendrik-Ido-Ambacht, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3340, 3341, 3342, 3343, 3344.

Plaats een reactie