Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergen op Zoom vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Bergen op Zoom? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site vertellen we je nuttige informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Bergen op Zoom!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bergen-op-zoom-4611

Vloerverwarming laten leggen in Bergen op Zoom

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer, gang, berging / schuur. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood product ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, linoleum, tegels, laminaat, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Bergen op Zoom zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post bieden we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Bergen op Zoom en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten regio Bergen op Zoom

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de volgende bullets bekijk je meer over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Bergen op Zoom.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bergen op Zoom

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Bergen op Zoom

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Bergen op Zoom.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een duurzame wijze warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergen op Zoom kost globaal gezien tussen de €975,00 – €2100,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door veel factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergen op Zoom (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€755 – €780
25 m2€925 – €1350€1125 – €1450
50 m2€2225 – €2750€2700 – €3400
65 m2€3775 – €4425€4025 – €4725
80 – 85 m2€5200 – €5650€5625 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaat, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Advies: sommige soorten geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna bieden we stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergen op Zoom? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Sluis, Terneuzen en Woensdrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bergen op Zoom is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergenopzoom.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Bergen op Zoom?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.000 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergen op Zoom, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4600, 4601, 4602, 4611, 4612, 4613, 4614, 4615, 4616, 4617, 4621, 4622, 4623, 4624, 4625.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie