Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geertruidenberg vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Geertruidenberg? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina verstrekken we nuttige informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Geertruidenberg!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-geertruidenberg-4941

Vloerverwarming laten leggen in Geertruidenberg

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, berging / schuur, keuken, gang, badkamer, toilet. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, laminaat, PVC, parket, tapijt, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Geertruidenberg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Geertruidenberg en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Geertruidenberg

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Geertruidenberg.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Geertruidenberg

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Geertruidenberg

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Geertruidenberg.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Geertruidenberg liggen rond de €1300,00 – €2100,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In de lijst hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geertruidenberg (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€760 – €810
20 – 25 m2€800 – €1200€1150 – €1500
40 m2€2275 – €2775€2700 – €3200
65 m2€3850 – €4400€4050 – €4900
80 m2 +€5125 – €5650€5700 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: meerdere soorten werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema tref je samengevat de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geertruidenberg? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Zundert, Oosterhout en Tilburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Geertruidenberg is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.geertruidenberg.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Geertruidenberg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.125 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.950 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geertruidenberg, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4930, 4931.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie