Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Best vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Best? Dit is een type verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je praktische informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Best!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-best-5683

Vloerverwarming laten leggen in Best

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Op die manier weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de badkamer, gang, berging / schuur, keuken, toilet, woonkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare systemen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, vinyl, parket, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Best eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post sturen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Best en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten nabij Best

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming bekijk je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Best.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, Remeha, Nefit, Intergas.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Best

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Best

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Best.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Best komen uit tussen de €1225,00 tot €2350,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Best (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€775 – €805
20 – 25 m2€800 – €1250€1025 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2875€2675 – €3250
60 m2€3750 – €4450€4125 – €4750
80 – 85 m2€5250 – €5675€5725 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, draadmatten, wapening, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Tip: enkele types geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder lees je samengevat extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Best? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Oirschot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Best ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentebest.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Best?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor 15 m2 tot wel €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Best, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5680, 5681, 5682, 5683, 5684, 5685.

Plaats een reactie