Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Woensdrecht vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Woensdrecht? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Woensdrecht!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-woensdrecht-4631

Vloerverwarming laten leggen in Woensdrecht

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In die situatie weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tapijt, PVC, tegels, laminaat, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Woensdrecht eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail ontvang jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Woensdrecht en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Woensdrecht

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming check je aanvullende info over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Woensdrecht.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, Danfoss, Therminon, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Woensdrecht

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Woensdrecht

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Woensdrecht.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Woensdrecht kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2350,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de lijst hierna tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Woensdrecht (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€755 – €800
20 m2€925 – €1200€1150 – €1650
45 – 50 m2€2250 – €2800€2525 – €3400
60 m2€3850 – €4425€4075 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5700€5550 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere soorten werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave tref je samengevat meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Woensdrecht? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Terneuzen, Hulst en Steenbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Woensdrecht krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.woensdrecht.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Woensdrecht?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.300 voor 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Woensdrecht, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4634.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie