Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Roosendaal vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Roosendaal? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je handige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Roosendaal!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-roosendaal-4701

Vloerverwarming laten leggen in Roosendaal

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, vinyl, tapijt, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Roosendaal zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Per mail krijg je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Roosendaal en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Roosendaal

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok vertellen we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Roosendaal.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB, Bosch, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, WTH, Therminon, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Roosendaal

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Roosendaal

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Roosendaal.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Roosendaal variëren tussen de €1100,00 – €1850,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Roosendaal (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€760 – €780
25 m2€900 – €1350€1000 – €1625
45 – 50 m2€2325 – €2900€2575 – €3350
60 – 65 m2€3825 – €4425€4075 – €4900
80 – 90 m2€5100 – €5775€5550 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder vind je in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Roosendaal? In het schema hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Woensdrecht, Steenbergen en Rucphen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Roosendaal is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.roosendaal.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Roosendaal?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor 15 m2 tot wel €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gekozen model, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Roosendaal, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4700, 4701, 4702, 4703, 4704, 4705, 4706, 4707, 4708, 4715.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie