Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gemert-Bakel vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Gemert-Bakel? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gemert-Bakel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-gemert-bakel-5421

Vloerverwarming laten leggen in Gemert-Bakel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door die keuze ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, berging / schuur, gang, keuken, badkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste installaties zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, tegels, tapijt, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Gemert-Bakel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Gemert-Bakel en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Gemert-Bakel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok check je meer over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Gemert-Bakel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, Magnum, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Gemert-Bakel

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Gemert-Bakel

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gemert-Bakel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een duurzame wijze warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gemert-Bakel schommelen tussen de €1150,00 – €2150,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei facetten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gemert-Bakel (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€765 – €810
20 – 25 m2€850 – €1250€1150 – €1475
40 – 45 m2€2350 – €2850€2600 – €3350
60 – 65 m2€3850 – €4350€4150 – €4800
80 m2 +€5100 – €5725€5525 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige constructies geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gemert-Bakel? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oss, Bernheze en Boekel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Gemert-Bakel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemert-bakel.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Gemert-Bakel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort product, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gemert-Bakel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5420, 5421, 5422.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie