Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bladel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Bladel? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site delen we praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Bladel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-bladel-5531

Vloerverwarming laten leggen in Bladel

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. In die situatie heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, toilet, gang, woonkamer, slaapkamer, keuken. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire systemen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bladel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon delen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bladel en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming specialisten regio Bladel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem komt tot stand door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok bieden we meer details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Bladel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Therminon, e-Heat, Warmup, Magnum0Bladel

  Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Bladel

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Bladel.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bladel variëren tussen de €1175,00 – €1925,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bladel (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€770 – €810
20 – 25 m2€850 – €1350€1075 – €1650
40 m2€2225 – €2850€2600 – €3375
60 – 70 m2€3850 – €4450€4050 – €4825
80 m2 +€5150 – €5700€5600 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand tref je kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bladel? Op deze pagina bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Meierijstad, Veldhoven en Reusel-De Mierden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Bladel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.bladel.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bladel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bladel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5530, 5531.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie