Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rucphen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Rucphen? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site check je bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rucphen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-rucphen-4715

Vloerverwarming laten leggen in Rucphen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met die beslissing heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, woonkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, parket, linoleum, PVC, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Rucphen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail sturen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Rucphen en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming experts nabij Rucphen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In onderstaande opsomming delen we meer uitleg over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Rucphen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, ATAG, Bosch, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Danfoss, Magnum, Warmup0Rucphen

  Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Rucphen

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Rucphen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een voordelige manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rucphen komen uit tussen de €1100,00 – €2075,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. verschillende zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende schema vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rucphen (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€755 – €785
25 m2€900 – €1200€1000 – €1525
50 m2€2200 – €2875€2675 – €3250
60 – 70 m2€3800 – €4375€4150 – €4725
85 m2 +€5125 – €5675€5700 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand lees je samengevat meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rucphen? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Steenbergen, Tholen en Halderberge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Rucphen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.rucphen.nl). Voor verduurzaming installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Rucphen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rucphen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4715.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie