Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reusel-De Mierden vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Reusel-De Mierden? Het gaat om een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vertellen we je praktische informatie over de huidige soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Reusel-De Mierden!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-reusel-de-mierden-5541

Vloerverwarming laten leggen in Reusel-De Mierden

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In dat geval ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de gang, woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, berging / schuur. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, tapijt, tegels, laminaat, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Reusel-De Mierden op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Reusel-De Mierden en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten regio Reusel-De Mierden

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je meer informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Reusel-De Mierden.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Danfoss, WTH, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Reusel-De Mierden

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Reusel-De Mierden

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Reusel-De Mierden.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Reusel-De Mierden liggen rond de €1275,00 – €1850,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reusel-De Mierden (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€765 – €800
25 m2€950 – €1350€975 – €1575
50 m2€2200 – €2875€2550 – €3375
65 m2€3825 – €4450€4000 – €4825
90 m2 +€5175 – €5675€5675 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Notitie: enkele types zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder tref je stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reusel-De Mierden? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Veldhoven, Eersel en Valkenswaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Reusel-De Mierden is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.reuseldemierden.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Reusel-De Mierden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het soort model (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reusel-De Mierden, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5540, 5541.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie