Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Altena vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Altena? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site vind je alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Altena!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-altena-4286

Vloerverwarming laten leggen in Altena

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Daardoor heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, toilet. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, PVC, linoleum, parket, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Altena vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Altena en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming specialisten regio Altena

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. Hieronder lees je meer details over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Altena.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Remeha, Intergas, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Therminon, Technea, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Altena

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Altena

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Altena.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Altena liggen tussen de €1300,00 tot €2150,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Altena (update donderdag, 23 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€755 – €800
20 m2€875 – €1225€975 – €1550
45 – 50 m2€2325 – €2775€2625 – €3350
60 – 70 m2€3850 – €4475€4075 – €4700
85 m2 +€5100 – €5725€5625 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave lees je samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Altena? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in West Betuwe, Gorinchem en Schouwen-Duiveland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Altena bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor groene oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Altena?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Altena, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4265.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie