Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Helmond vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Helmond? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts verstrekken we praktische informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Helmond!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-helmond-5707

Vloerverwarming laten leggen in Helmond

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare systemen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, vinyl, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Helmond alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals het adres van de woning, mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail delen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Helmond en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Helmond

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem komt tot stand door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de volgende bullets bieden we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Helmond.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, WTH, Warmup, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Helmond

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Helmond

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Helmond.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een voordelige manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Helmond liggen tussen de €1300,00 – €2025,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van velerlei facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Helmond (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€770 – €780
20 m2€800 – €1250€1000 – €1650
45 – 50 m2€2350 – €2800€2700 – €3375
60 m2€3750 – €4450€4025 – €4825
85 – 90 m2€5200 – €5700€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Tip: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave lees je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Helmond? Op deze pagina vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Best, Oirschot en Someren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Helmond is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.helmond.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Helmond?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het type installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Helmond, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709.

Plaats een reactie