Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Etten-Leur vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Etten-Leur? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform delen we bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Etten-Leur!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-etten-leur-4875

Vloerverwarming laten leggen in Etten-Leur

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan gang, keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, laminaat, tapijt, linoleum, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Etten-Leur eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Etten-Leur en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installateurs omgeving Etten-Leur

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok tref je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Etten-Leur.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, ATAG, Nefit, Bosch, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat0Etten-Leur

  Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Etten-Leur

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Etten-Leur.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Etten-Leur schommelen tussen de €975,00 tot €1900,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Etten-Leur (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€765 – €810
20 m2€825 – €1225€1025 – €1575
40 m2€2200 – €2825€2675 – €3375
70 m2€3850 – €4425€4125 – €4850
85 m2 +€5250 – €5675€5650 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: sommige types geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna tref je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Etten-Leur? In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Halderberge, Moerdijk en Zundert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Etten-Leur heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.etten-leur.nl). Voor groene energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Etten-Leur?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het soort product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Etten-Leur, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4870, 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876, 4877, 4878, 4879.

Plaats een reactie