Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Deurne vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Deurne? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal lees je uitgebreide informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Deurne!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-deurne-5751

Vloerverwarming laten leggen in Deurne

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Op die manier weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Soms is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, tapijt, parket, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Deurne zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Deurne en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts regio Deurne

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze hangt af van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Deurne.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Danfoss, WTH, Magnum0Deurne

  Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Deurne

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Deurne.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Deurne liggen rond de €1250,00 – €1875,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van meerdere onderdelen. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Deurne (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€765 – €785
20 – 25 m2€925 – €1250€1075 – €1625
40 – 45 m2€2250 – €2850€2550 – €3275
70 m2€3750 – €4350€4000 – €4725
85 – 90 m2€5100 – €5700€5600 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Tip: sommige types hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok verstrekken we kort en bondig extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Deurne? Hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Someren, Asten en Venray.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Deurne heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.deurne.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Deurne?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Deurne, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5750, 5751, 5752, 5753, 5754, 5756, 5757.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie