Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eersel vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Eersel? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bieden wij alles over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eersel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-eersel-5521

Vloerverwarming laten leggen in Eersel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Zo heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, keuken, toilet, woonkamer, slaapkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een normale dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, PVC, linoleum, vinyl, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Eersel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Eersel en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts omgeving Eersel

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het volgende schema bekijk je informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Eersel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, AWB, Nefit, Remeha, ATAG.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, Magnum, e-Heat, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Eersel

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Eersel

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Eersel.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eersel komen uit tussen de €1200,00 tot €2075,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei facetten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eersel (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€770 – €800
25 m2€800 – €1200€1075 – €1500
45 – 50 m2€2250 – €2900€2575 – €3350
65 m2€3800 – €4425€4100 – €4900
85 m2 +€5200 – €5775€5700 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde constructies werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder delen we overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eersel? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Land van Cuijk, Meierijstad en Bladel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Eersel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.eersel.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Eersel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het type product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eersel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5520, 5521.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie