Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hilvarenbeek vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Hilvarenbeek? Het is een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal lees je alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Hilvarenbeek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hilvarenbeek-5081

Vloerverwarming laten leggen in Hilvarenbeek

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zo heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, badkamer, toilet. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als tegels, tapijt, vinyl, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hilvarenbeek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Hilvarenbeek en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Hilvarenbeek

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema tref je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hilvarenbeek.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Hilvarenbeek

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hilvarenbeek

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hilvarenbeek.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een voordelige manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hilvarenbeek schommelen tussen de €1050,00 tot €2450,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allerlei onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hilvarenbeek (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€760 – €785
20 – 25 m2€950 – €1325€1000 – €1575
50 m2€2225 – €2825€2575 – €3400
70 m2€3725 – €4500€4000 – €4775
80 – 85 m2€5225 – €5700€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, wapening, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Advies: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna lees je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hilvarenbeek? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Tilburg, Goirle en Dongen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hilvarenbeek ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hilvarenbeek.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hilvarenbeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.250 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het soort product (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het soort product, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hilvarenbeek, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5080, 5081, 5084.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie