Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loon op Zand vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Loon op Zand? Het gaat om een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten check je handige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Loon op Zand!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-loon-op-zand-5171

Vloerverwarming laten leggen in Loon op Zand

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, parket, linoleum, tegels, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Loon op Zand eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Loon op Zand en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming vakmannen regio Loon op Zand

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bieden we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Loon op Zand.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, WTH, e-Heat, Warmup, Magnum0Loon op Zand

  De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Loon op Zand

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Loon op Zand.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Loon op Zand liggen tussen de €1150,00 tot €2350,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende zaken. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In onderstaande weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loon op Zand (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€760 – €805
20 – 25 m2€825 – €1275€1150 – €1575
40 – 50 m2€2275 – €2900€2675 – €3225
60 m2€3725 – €4475€4075 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5725€5625 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse types werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave lees je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loon op Zand? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Gilze en Rijen, Alphen-Chaam en s-Hertogenbosch.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Loon op Zand kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.loonopzand.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Loon op Zand?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.900 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het type product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loon op Zand, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5175.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie