Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maastricht vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Maastricht? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je alles over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maastricht!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-maastricht-6211

Vloerverwarming laten leggen in Maastricht

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, toilet, keuken, slaapkamer, gang. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans zal een infrarood model ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, PVC, tapijt, parket, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Maastricht op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Maastricht en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Maastricht

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna check je meer informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wint aan terrein in Nederland. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Maastricht.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Warmup, e-Heat, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Maastricht

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Maastricht

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Maastricht.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een duurzame wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maastricht schommelen tussen de €950,00 – €2475,00. De geldende tarieven komen tot stand door diverse onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende schema delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maastricht (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€770 – €810
20 m2€825 – €1300€950 – €1525
45 m2€2350 – €2775€2525 – €3250
70 m2€3700 – €4425€4000 – €4900
80 – 85 m2€5200 – €5775€5525 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: meerdere vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna tref je stapsgewijs meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maastricht? In het schema hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Sittard-Geleen, Stein en Meerssen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Maastricht krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaastricht.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Maastricht?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maastricht, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229.

Plaats een reactie