Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steenbergen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Steenbergen? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we uitgebreide informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Steenbergen!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-steenbergen-4652

Vloerverwarming laten leggen in Steenbergen

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, berging / schuur, keuken, woonkamer, badkamer, toilet. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire systemen zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, tegels, PVC, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Steenbergen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Steenbergen en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming specialisten nabij Steenbergen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we details over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Steenbergen.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, e-Heat, Technea, Danfoss, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Steenbergen

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Steenbergen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Steenbergen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Steenbergen schommelen tussen de €925,00 – €1975,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allerlei factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steenbergen (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€775 – €805
25 m2€900 – €1325€1075 – €1450
40 – 50 m2€2250 – €2900€2600 – €3350
65 m2€3750 – €4450€4150 – €4850
85 – 90 m2€5225 – €5800€5500 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Tip: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steenbergen? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Hulst, Bergen op Zoom en Tholen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Steenbergen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenbergen.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Steenbergen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steenbergen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4650, 4651, 4652, 4756.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie