Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zundert vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Zundert? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bieden wij veel info over de diverse vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zundert!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-zundert-4881

Vloerverwarming laten leggen in Zundert

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, berging / schuur, woonkamer, badkamer, toilet, keuken. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire keuzes zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, vinyl, linoleum, tegels, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Zundert alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Zundert en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installateurs nabij Zundert

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de volgende bullets delen we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds populairder. In situaties bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zundert.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, AWB, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Zundert

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Zundert

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Zundert.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zundert schommelen tussen de €1200,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zundert (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€770 – €795
25 m2€950 – €1275€1050 – €1500
40 m2€2300 – €2850€2700 – €3400
60 – 70 m2€3725 – €4400€4150 – €4750
80 m2 +€5225 – €5725€5525 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Let op: enkele constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna delen we samengevat de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zundert? Hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Moerdijk, Breda en Oosterhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Zundert kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.zundert.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zundert?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.300 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zundert, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4880, 4881, 4884.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie