Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Hertogenbosch vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in s-Hertogenbosch? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site vind je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in s-Hertogenbosch!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-s-hertogenbosch-5211

Vloerverwarming laten leggen in s-Hertogenbosch

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zo ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, gang. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste soorten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, parket, vinyl, linoleum, tegels, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in s-Hertogenbosch zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in s-Hertogenbosch en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming specialisten nabij s-Hertogenbosch

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok delen we aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in s-Hertogenbosch.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Remeha, Intergas, Bosch.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Magnum, Therminon, Warmup, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in s-Hertogenbosch

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in s-Hertogenbosch

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in s-Hertogenbosch.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Hertogenbosch schommelen tussen de €975,00 tot €1850,00. De precieze kosten worden bepaald door meerdere zaken. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Hertogenbosch (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€750 – €810
25 m2€875 – €1300€950 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2900€2650 – €3225
60 m2€3825 – €4450€4050 – €4800
85 m2 +€5150 – €5700€5675 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, wapening, draadmatten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Tip: sommige types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Hertogenbosch? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Alphen-Chaam, Waalwijk en Heusden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente s-Hertogenbosch is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.s-hertogenbosch.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in s-Hertogenbosch?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.300 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.250 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gewenste product, de afwerking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Hertogenbosch, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5200, 5201, 5202, 5203, 5211, 5212, 5213, 5215, 5216, 5221, 5222, 5223, 5224, 5231, 5232, 5233, 5234, 5235, 5236, 5237, 5246.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie